De derby is een prooi geworden voor Victoria. Met 2-0 wonnen zij dikverdiend van buur Apollo’68. Het spel van de Obdammers was verzorgder en beter dan het matige spel dat de Hensbroekers op de mat hebben gelegd. Niet dat het spel van Victoria oogstrelend was te noemen, maar zij konden elkaar beter vinden dan de gastheren.

Het talrijke publiek heeft dus niet kunnen genieten van een prachtige en spannende pot voetbal. Dit kwam mede door de snelle voorsprong van Victoria. Robin Leek ging buitenom zijn tegenstander en tikte de bal breed op de vrijstaande Wessel Klaver. Hij scoorde beheerst – al na 5 minuten – de 0-1.

Patrick Wijte had namens Apollo de kans om 1 minuut na di doelpunt de gelijkmaker te maken. Een knappe voorzet van aanvoerder Daan Modderman probeerde hij met zijn linkerbeen te raken. Met zijn rechter had hij waarschijnlijk meer succes gehad.

Dit was de enige kans voor Apollo’68 in de eerste helft; Victoria had het heft in handen en moest echter tot de 35e minuut wachten op de 0-2. Nadat Max Dekker eerder al een corner net over het doel kopte, ging het 4 minuten daarna beter. Een corner van Wessel Klaver kopte hij goed naar de grond en liet hij de jonge keeper Robin Pronk van Apollo’68 de bal uit het netje halen.

Gijs Luiken die een goede wedstrijd speelde, was ook dichtbij een treffer, maar zijn afstandsschot ging net over het doel. Wessel Klaver was dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal ging ook net over.

De tweede helft was Apollo’68 iets sterker, zonder echt gevaarlijk te worden. De gevaaarlijkste man bij Apollo, Joost Onderdelinden, kopte 2x over het doel en Hilco de Boer had de aansluitingstreffer kunnen en misschien wel moeten scoren, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Scheidsrechter De Jager floot een prima wedstrijd. Hij zat er kort en goed op. Zowel Apollo’68 als Victoria had hij een penalty kunnen geven. In de 75ste minuut raakte Mauro Schaut de bal met de hand en in de 90ste minuut werd invaller Tino Rood onderuit gehaald binnen de 16, maar beide keren wuifde de scheidsrechter dit weg.

Robin Leek had nog de 3-0 op zijn schoen, maar keeper Robin Pronk liet dit niet toe. Invaller Tino Rood maakte – na een jaar blessureleed – weer speelminuten en hij liet gelijk zijn kwaliteiten zijn. Hij had pech dat keeper Robin Pronk in de 91e minuut goed uit zijn doel kwam en een doelpunt belette.

De Obdammers dus de 3 punten mee naar huis en daar was het team inclusief de technische staf heel blij en content mee.

Komende zondag is Victoria vrij en op 21 oktober mag het aantreden in Ursem. Tegenstander Dynamo is een kampioenskandidaat en Victoria verloor daar voor de Koggecup onlangs met 6-1.