Victoria begon sterk aan deze wedstrijd tegen de koploper of was er sprake van onderschatting door Koedijk? Ik hou het op het eerste. Er werd gretig gespeeld, er werd gedurfd gevoetbald en er werd kort gedekt. Dit resulteerde in een – op dat moment – dik verdiende 1-0 voor de thuisclub. Dit doelpunt begon met een goede redding van keeper Frank Bakker. Binnen no time was de bal bij Robin Leek die het overzicht bewaarde en knap aflegde op Wessel Klaver die beheerst de voorsprong bewerkstelligde.
Daarna kansen en mogelijkheden over en weer tot ongeveer de 20ste minuut. Vanaf dat moment nam de koploper het heft in handen en had Victoria weinig tot niets in te brengen. Pas in de 32e minuut stond de 1-1 op het scorebord. Het was een dubieus doelpunt want volgens de Obdammer verdediging was er sprake van een handsbal van de spits die de gelijkmaker scoorde.
Koedijk was heer en meester en Victoria mocht keeper Frank Bakker dankbaar zijn voor een aantal knappe reddingen, waarmee hij zijn ploeg op de been hield.
Ruststand 1-1.
De 2e helft begon dramatisch voor de thuisclub, want in de 1e minuut een schot van captain Hofkamp dat zodanig van richting veranderd dat keeper Bakker de bal niet kon keren. Iets later werd de 1-3 gescoord: de verdediging van de Obdammers greep niet in en de bal verdween onder het lichaam van de keeper in het doel.
Victoria kon hier weinig tegen in brengen. In de 2e helft kwamen ze niet verder dan 2 kopkansjes uit vrije trappen die beide net naast het doel werden gekopt.
De gasten voetbalden lekker vrijuit en creëerden vele kansen. De lat behoedde Victoria in eerste instantie voor de 1-4, maar uiteindelijk viel dat doelpunt toch. De verdediging van de Obdammers was wederom nalatig om de man met bal adekwaat te verdedigen waarna de nummer 8 zeer fraai scoorde. Deze speler maakte ook de 1-5 en dat was tevens de eindstand.
Een ingecalculeerde nederlaag, maar de manier waarop uiteindelijk werd verloren, was laakbaar.
Jammer dat het goede begin niet kon worden voortgezet, maar biedt misschien wel weer houvast voor de volgende wedstrijd(en).