Het team van trainer Kees Koeman heeft dik verdiend met 0-2 gewonnen van Kwadijk.
Wessel Klaver was de gevierde man, want hij was de maker van beide doelpunten. Deze goals vielen in de 1e helft toen de Obdammers goed speelden en veel beter waren dan de gastheren.

De wedstrijd begon ruim 35 minuten later, omdat de door de KNVB aangestelde scheidsrechter te geblesseerd was om te kunnen fluiten. Gelukkig was er een invalscheidsrechter beschikbaar. Deze man floot een prima wedstrijd en was de beste man van het veld.

Zoals gezegd begon Victoria’O heel goed aan de wedstrijd; de bal werd goed rond gespeeld en lange tijd had Kwadijk weinig tot niets in te brengen. Zij lieten Victoria het spel maken en gokten op de counter. Het goede spel leidde pas in de 20e minuut tot de 1e kans van deze wedstrijd. Jammer genoeg glee Wessel onderuit na een prachtige pass van Sam. Wessel deed dat in de 23e minuut beduidend beter. Tino gaf een voorzet op maat; Wessel had een goede controle op de bal en met een gerichte schuiver in de verre hoek was de keeper van Kwadijk kansloos.

Spits Kay schoot via een verdediger naast het doel en uit de hierop volgende corner kopte Sjors – geheel vrijstaand – de bal jammerlijk over het doel.
In de 35e minuut een mooie diepe bal van achteruit van Sjors, die via Kay terecht kwam bij Wessel die de bal heel fraai over de uitkomende keeper lobte. 0-2 op het scorebord en dan hoop je als Victoria-supporter dat snel de verlossende 0-3 wordt gemaakt, want dan weet je dat er iets bij de tegenstander knakt.

Echter dat lukte maar niet; kansen waren er wel: Damy kreeg de bal van een verdediger, maar hij schoot de bal over het doel.
Direct daarna een counter van Kwadijk; Thomas was al gepasseerd, maar gelukkig was daar de ijverige Sam die de bal van de doellijn kon weghalen.

Vlak na rust een mooie actie van Damy die over werd gekopt door Kay. Kort daarna had Damy nog een mogelijkheid maar ook deze bal belandde niet in het net.
Kwadijk nam de 2e helft meer het initiatief; Victoria liet dat ook een beetje toe. De gastheren – die 3 punten boven Victoria stonden – kregen ook kansen. Een lob ging over het doel, Thomas redde met zijn voet en had bij een diepe bal een beetje geluk dat de spits, die eerder bij de bal was, deze niet tussen de palen kon krijgen.
Victoria’O probeerde het met enkele afstandsschoten, maar het vizier stond niet altijd op scherp.

Even na 16.30 uur floot de prima fluitende scheids voor het eind en dat betekende weer 3 punten en weer de 0 achter. Dit goede resultaat biedt vertrouwen voor de volgende wedstrijden. De eerstvolgende is uit tegen Knollendam; een lastige tegenstander die ook al de nodige wedstrijden heeft gewonnen.
Door deze mooie winst op Kwadijk is Victoria hen ook gepasseerd in de stand; we staan nu op een gedeelde 4e plek. Dit biedt perspectief!