Victoria heeft zich tegen KSV veilig gespeeld.
In de laatste seconden schoot Wessel Klaver na een mooie een twee met Robin Leek de bevrijdende 1-2 binnen.
Zondag nog tegen Con Zelo; lekker vrijuit voetballen én dan kan bij winst zelfs nog de 3e periode worden gewonnen.
Restant verslag volgt.

Wat kan voetbal op amateurniveau toch leuk zijn! Het was bijzonder vermakelijk donderdagavond in ‘t Kruis. Een open strijd waarbij zowel KSV als Victoria – in een sportieve pot – vol op de aanval speelden. Dit resulteerde in heel veel kansen voor beide teams met een geweldige apotheose in de laatste seconde van de wedstrijd.

De eerste kansen waren voor de thuisclub; zij waren sowieso in het kwartier wat nog was te spelen in de eerste helft, de bovenliggende partij. Beide kansen gingen rakelings over het doel van keeper Thomas Bakker. Hoe anders zou de wedstrijd zijn gelopen als er toen wel werd gescoord?
5 minuten voor de rust werden de Obdammers voor de eerste keer gevaarlijk. De keeper van KSV tikte eerst nog een als voorzet bedoeld schot van de gevaarlijkste aanvaller van Victoria, Robin Leek, onder de lat weg. Uit de hierop volgende corner kopte verdediger Kay de Jong op de lat.
Kort daarop draaide spits Rick Borst knap weg bij zijn verdediger, maar de keeper redde met zijn voet.
Vlak voor rust nog een bijzonder gevaarlijke situatie voor het Victoria doel, maar tot opluchting van de oranje hemden ging de bal voorlangs.
Na een korte rust legden de teams een leuke 2e helft op de mat. Ook nu weer heel veel kansen, maar heel weinig doelpunten. Nu waren de gasten uit Obdam de betere en dat is een compliment voor het gehele team, maar in het bijzonder voor het jonge middenveld van Victoria. Zij hadden nu wel vaak de zogenaamde 2e bal en nu hadden ze wel de rust en het vertrouwen om te zorgen voor voetballende oplossingen. Dit leidde tot enkele goede mogelijkheden:
55: afzwaaier Gijs Luiken
58: kopbal Rick Borst en rebound Sven Rood
59: geplaatste vrije trap van Robin Leek in handen van de keeper
66: een beste kans voor (invaller)spits Rick Borst tegen buitenkant paal. Rick was mede door zijn lengte een mooi aanspeelpunt en hij kan terugkijken op een zeer verdienstelijke wedstrijd.
70: schot Mauro Schaut net voorlangs
74: kansrijke vrije trap in de muur
80: scherpe voorzet Robin waarbij Wessel net niet bij kon
81: vrije trap Robin net over het doel
89: schot Robin over.
De thuisclub had ook aardig wat mogelijkheden om te scoren:
46: één van de spaarzame reddingen van keeper Thomas Bakker op een schot
49: de geheel vrijstaande spits van KSV schoot naast
63: schot Velzeboer voorlangs
64: schot over het doel
71: aanvaller KSV treuzelde te lang, waardoor Kay de Jong hem de bal kon ontfutselen. Kay was door zijn lengte van grote waarde voor het team.
75: kopballetje net voor langs
87: gevaar uit corner KSV, maar kopbal ging over.
De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel. Leek, want Robin Leek gaf op links de bal magistraal mee met Wessel Klaver die daarmee een vrije doorgang had en hij tikte de bal netjes het doel in. De 1-2 stond op het bord, KSV mocht nog aftrappen maar daarna floot de jonge scheids voor het einde van deze enerverende wedstrijd.
Door deze knappe overwinning is Victoria gevrijwaard van het spelen van nacompetitie voor een degradatieplaats.
Maar – hoe gek is dat – bij winst zondag in de thuiswedstrijd tegen Con Zelo kan Victoria kampioen worden van de 3e periode en kunnen ze nog meedoen in de nacompetitie om te kunnen promoveren naar de 3e klasse. Voorwaarde is wel dat Victoria moet winnen en dat kampioen Koedijk ook moet winnen van De Rijp.
Dus hierbij de oproep om met zoveel mogelijk mensen zondagmiddag langs de lijn te staan om het team van trainer Kees Koeman te supporten. Als de spelers dan met net zoveel passie spelen als tegen KSV dan zult u daar zeker geen spijt van krijgen!