Deze week werd duidelijk dat de nummers 1,2 en 3 direct promoveren naar de 4e klas. De tegenstander van vandaag stond voor deze wedstrijd op de 4e plek met 4 punten achterstand op DRC en Victoria’O. Na deze wedstrijd die eindigde met 1-1 is de voorsprong van DRC gegroeid tot 6 punten en de Obdammers houden 4 punten voorsprong op het team uit Schermerhorn.

Door diverse blessures speelde het team van trainer Kees Koeman met een 4-4-2 opstelling.
De eerste helft van de 1e helft ging dat prima; door goede aansluiting van de linies waren de Obdammers gevaarlijker dan de gastheren.
In de 10e minuut een snelle counter; de goed spelende Oscar onderschepte op de eigen helft een bal; speelde Kay goed aan. Kay legde de bal op de stropdas van de mee opgekomen Oscar, maar hij miste de precisie om te scoren.
Daarna nog een paar kleine mogelijkheden voor de Obdammers na goed opgezette counters.
Sporting S kwam steeds beter in hun spel en dit leidde ook tot enkele beste kansen. Zij gingen hier niet goed mee om en Thomas liet zich niet makkelijk passeren.
Ruststand was 0-0.
De 2e helft was het vooral tegenhouden voor de Obdammers. Sporting S was veel beter en Victoria kwam nauwelijks op de helft van de tegenstander. Gebeurde dit eens dan waren we de bal al heel snel kwijt. Dit kwam enerzijds doordat er te weinig aansluiting was en anderzijds door slordige inpassing. De goed spelende Tim was nog wel dichtbij, maar hij werd op de achterlijn aangetikt en dat werd niet als een overtreding gezien door de scheidsrechter (die gul was met kaarten voor Victoria en dit weleens naliet voor Sporting S)
Daar waar iedereen wachtte op een doelpunt van Sporting S viel het doelpunt aan de andere kant. De lange keeper van de thuisploeg ging voor de 2x in de fout bij een hoge bal. Liep het de eerste keer nog goed voor hem af; de 2e bal – een voorzet van Tino – sloeg hij zelf in zijn eigen doel. Dit betekende een onverdiende 0-1 voorsprong. Sporting S ging nog meer aanvallen en dit leidde tot hachelijke situaties voor het doel van Victoria. De mooiste kansen waren echter niet aan hen besteed. Tot 5 minuten voor het eind van de wedstrijd.
Aan de rechterkant ( de gevaarlijkste flank van Sporting S) kon men doorlopen tot de achterlijn. De bal werd prima breed gelegd en spits Kostelink kon de dik verdiende gelijkmaker intikken.
Jammer voor de verdienstelijk spelende achterhoede van Victoria dat zij nog konden scoren.
Maar met 1-1 als eindstand heeft Victoria 1 punt gewonnen en Sporting S er 2 verloren.